POLOVNA BELA TEHNIKA

PRODAJA I SERVIS BELE TEHNIKE 069 533 2012

Masine za sudove – sve sto treba da znate prilikom odabira

  • masine za sudove slide 1

Mašine za sudove – sve što treba da znate prilikom odabira

Ako prvi put kupujete mašinu za pranje sudova i niste sigurni koji model će zadovoljiti Vaše potrebe, ovaj post će vam svakako biti od pomoći. Šta je ono na šta je potrebno obratiti pažnju prilikom odabira?

Dimenzije mašine za sudove

Osnovna karakteristika na koju je potrebno obratiti pažnju, kao i prilikom kupovine bilo kog uredjaja, su dimenzije. Izmerite prostor koji ste predvideli za smeštanje sudomašine kako biste znali sa čime raspolažete:

  • STANDARDNA MAŠINA ZA PRANJE SUDOVA – mašine širine 60cm
  • SLIMLINE MAŠINA ZA PRANJE SUDOVA – mašine širine 45cm

Što se tiče dubine i visine, većina sudomašina ima standardne dimenzije – 57-60cm dubine i 80-85cm visine u zavisnosti da li je reč o ugradnim ili samostojećim mašinama.

Kapacitet mašine za sudove

Osim prostora kojim raspolažete, bitna karakteristika je i kapacitet punjenja koji bi trebalo da odgovara Vašim potrebama ukoliko Vam prostor to dozvoli.

  • Sudomašine kapaciteta manje od 8 kompleta zadovoljavaju potrebe samaca ili parova
  • Sudomašine kapaciteta 9-11 kompleta dovoljne su za porodice do 4 člana, dok su
  • Sudomašine kapaciteta 12-16 kompleta namenjene većim porodicama.

Tip mašine za sudove

U zavisnosti od toga kakav ste izgled i raspored planirali da Vaša kuhinja ima, na tržištu možete pronaći samostojeće, ugradne i polu-ugradne mašine za sudove.
Razlika između polu-ugradnih i ugradnih mašina je u frontu. Kod polu-ugradnih mašina komandna tabla ostaje sa prednje strane i vidljiva je, dok se kod ugradnih onaobično nalazi sa unutršnje strane, na gornjoj strani vrata.

Energetski razred

Energetska efikasnost se odnosi na potrošnju struje i vode prilikom pranja sudova i označava se oznakama od G (najniža energetska efikasnost) do A (najviša energetska efikasnost). Mašina za sudove sa oznakom A obezbediće Vam veliku uštedu novca tokom dužeg vremenskog perioda.

Brend

Odabir brenda mašine za posuđe je jedna od najbitnijih stavki prilikom kupovine. Kvalitetniji uređaji brendova Miele, Bosch, Siemens obezbediće Vam sigurnost, bolje performanse, veću uštedu energije i znatno duži vek trajanja.

POLOVNE MAŠINE ZA SUDOVE

U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor kvalitetnih mašina za sudove brendova Miele, Bosch, Siemens koje su vrlo malo korišćene ili su nove sa fizičkim oštećenjem. Ovo je posebno dobar izbor prilikom kupovine ugradnih mašina za sudove jer se spoljna oštećenja neće videti kad se uređaj montira u kuhinjske elemente, a kupovinom takvog uređaja ostvarujete veliku uštedu.

Pogledajte našu ponudu >>

Za sva dodatna pitanja i pomoć prilikom odabira pravog uređaja za Vas možete nas kontaktirati!

069 533 2012